Veri merkezi fiziksel ihtiyaçlarına uygun olarak inşa ettiğimiz kendi binamızda; enerji, iklimlendirme ve yerleşim olarak, yılların verdiği tecrübeyle 15 yılı aşkın süredir hizmet alan müşterilerimizin, internet ağına hızlı ve sorunsuz erişimini sağlamak için çalışıyoruz.
Sunucu kiralama, sunucu barındırma, kiralık kabin ve ayrılmış alan hizmetlerimizle her büyüklükte ve tipte veri merkezi ihtiyacınızı karşılıyoruz.
DGN Teknoloji, Bursa konumlu binasında iki ayrı veri merkezi, ISO 27001 ve ISO9001 belgeleri ile veri güvenliği ve süreç yönetim standartları ile hizmet sunmaktadır.
DGN PLUS isimli veri merkezi alanında co-location sunucu barındırma, dedicated kiralık sunucu, kabin kiralama ve “Ayrılmış Alan” hizmetleri ile sunucu barındırma imkanı bulunmaktadır.
DGN SELF veri merkezimizde ise “Ayrılmış Alan” sistemine göre istenen metrekarede müşteriye özel ayrılmış özel kafes alanları ve teknik personel için kiralanabilir ofis alanları ile hizmet sunulabilmektedir.
Barındırma ihtiyaçları 5U veya daha az olan müşterileri bağımsız kabinlerle aynı güvenlik özelliklerini taşıyan paylaşımlı tam kabinleri kiralayabilir.
Ağ gereksinimleri veya barındırılacak sunucu sayısı değişken müşterilerimiz için 42U tam kabin kiralama hizmetiyle ihtiyaç karşılanabilmektedir.
Donanım yatırımı yapılmasına gerek kalmadan yüksek kalite ve performanslı sunucularla, 7 gün 24 saat teknik desteğimizle hizmet almanız mümkün.
Tel kafes sistemiyle ayrılmış, kullandığın kadar öde yöntemiyle hizmet almak mümkün. Sıfırdan veri merkezi inşa etmek yerine, DGN Teknoloji teknik olanakları ve yüksek ağ akapasitesinden yararlanmak isteyenler için ideal çözüm.
Şehir şebekesinden bağımsız, orta gerilim enerji hattından yeraltı kablolar ile veri merkezine iletilen elektrik enerjisi, paylaşımsız ve fiziksel olarak korunan trafo üzerinden UPS'lere ulaşmaktadır.
Şebeke enerjisinin kesildiği durumlarda, özel havalandırmalı yeraltı katında bulunan yedekli dizel jeneratörler enerji üretmektedir. Yedekli jeneratör sistemi uzun sürebilecek enerji kesintilerinde 8 saatlik zaman dilimlerinde sırası ile jeneratörleri çalıştırmakta ve olası arıza durumlarının önüne geçmektedir. Jeneratör tarafından üretilen elektrik enerjisi bilgisayar ortamında kontrol edilerek diğer jeneratöre geçiş kararı otomatik olarak verilmektedir.
Şebeke jeneratör geçişleri veya şebeke enerjisinde oluşabilecek herhangi bir dalgalanmaya karşı yedekli UPS sistemi tüm yükü online olarak izlemekte ve filtrelemektedir. Kapasite ihtiyacının 1 fazlası olarak tasarlanan UPS sisteminde, UPS ’lerin herhangi birinde oluşabilecek bir arıza durumunda yük kesintisiz aktarılmaktadır. Talep edilmesi durumunda tamamen birbirinden bağımsız 2 ayrı UPS sistemi (ABB, Huawei) üzerinden A-B enerji imkanı sağlanmaktadır.
Veri merkezi ihtiyaçları için özel olarak dizayn edilmiş binanın her noktasında yer alan güvenlik kameraları ile izleme yapılmakta ve bu görüntüler kayıt altına alınmaktadır.
Giriş ve karşılama noktasından itibaren tüm giriş ve çıkışlar manyetik güvenlik kartları ile sağlanmakta olup, yetkisiz giriş çıkışlar engellenmekte, noc, veri merkezi ve ofis bölümlerine girişler 27001 standartlarına göre kayıt altına alınmaktadır.
Bina geneline yerleştirilmiş duman ve gaz dedektörleri ile bina izlenmektedir. Datacenter alanı dışındaki alanlarda acil durum için yangın söndürücü araçlar yerleştirilmiş olup, binada dedektörler dışında acil durum butonları bulunmaktadır.
Veri merkezinde oluşabilecek bir yangın durumunda sistem FM-200 gazlı yangın söndürme sistemi ile korunuyor olup, çıkan yangın saniyeler içinde içerideki donanıma hiçbir zarar vermeden söndürülebilmektedir.
Yeraltından veri merkezine ulaşan yedekli fiber hatları fiziksel olarak korunmakta ve güvenlik kameraları ile bina içi geçiş noktaları izlenmektedir.
Juniper marka ağ cihazları üzerinde sonlanan fiber hatlar yine projelendirilmesi Juniper ile ortaklaşa hazırlanan networke ulaşmaktadır. Layer 3 olarak tasarlanan veri merkezi network yapısında tüm portlar v-lan olarak ayrılmış durumdadır. Tüm müşteri ağları birbirinden izole olup, yönetim paneli aracılığı ile kullanım anlık görüntülenmekte ve uyarı sistemleri ile bekleyen kullanım durumlarda uyarı gönderilmektedir.
Firewall sistemi olarak Türkiye’de verilen en üst seviyede kapasite ile DDOS saldırılara karşı koruma sağlanabilmektedir. Ayrıca yurtdışı firewall sistemi ile yurtdışından gelen trafik öncelikle yurtdışında kontrol edilmekte ve zararlı paketler yurtdışında ülkeye giriş yapmadan durdurulmaktadır.
4 ayrı interface 2 ayrı fiziksel güzergah üzerinden Türk Telekom erişimi yanında Vodafone ve Turkcel ile direkt peering bağlantıları bulunmaktadır.
Cat6-UTP HF kablolar ile yapılan network kablolaması ile iç network performansı kusursuz hale getirilmiştir. Tüm fiber ve bakır kablo demetlerinin bağlanmasında kablolara olası zararların engellenmesi için tekstil bağlar kullanılmıştır.
Network trafiği, veri merkezi içinde bulunan sunucular 7/24 teknik personel tarafından izlenmekte, sunucularda oluşan herhangi bir arıza durumunda ilk müdahale müşteri istekleri doğrultusunda teknik ekip tarafından gerçekleştirilmektedir. Plus yönetim paneli aracılığı ile RDNS, operatör bazlı erişim kısıtlamaları, firewall logları gerçek zamanlı olarak erişilebilir ve yönetilebilir durumdadır.